Fietsen door de Ardennen

Fietsen door de Ardennen

Het fietsen in de Ardennen is een geweldig stuk. Je kunt namelijk binnen 2 tot 3 uur rijden terechtkomen in een omgeving die erg groen is. Deze omgeving is perfect voor mooie fietstochten. Of je nu gaat met een e-bike om ontspannen te fietsen of om heftig met de mountainbike down hill te fietsen, de Ardennen is een walhalla voor elke fietser die van fietsen houdt. Maar welke routes zijn er nu allemaal beschikbaar als je besluit om te gaan fietsen in de Ardennen? Hieronder zullen we het kort hebben over diverse fietstochten zodat je hier zelf kunt fietsen zonder het kopen van dure fietstochten. Heb jij nog additionele vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen voor alle antwoorden.

simon-connellan-Xtz6D-_rhCo-unsplash (1)

Fietsen in Houffalize

Ben jij echt een mountainbiker? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar de plek genaamd Houffalize in de Ardennen. Dit gebied is voorzien van enorm veel rotsen en hellingen waardoor het een uitdagende mountainbikeroute is. Daarnaast vind je in de omgeving van deze stad ook nog meer uitdagende routes. Of je nu een expert of een beginner bent, voor ieder is er een geschikte route beschikbaar waardoor je zeker weet dat je er terecht kunt voor een heerlijke fietstocht.

Fietsen in Vennbahn

Als je wilt fietsen met een e-bike in een rustige route, is het aan te raden om te kijken naar de Vennbahn. Deze fietsroute is namelijk 125 kilometer lang waarbij je langs een oude spoorbaan door de prachtige Oostkantons fiets. Bij het fietsen van deze route kom je langs bossen, riviertjes en graanvelden waardoor je alsnog een unieke ervaring krijgt. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een tussenstop te maken in het historische stadje Malmedy. Hierdoor is het zeker de moeite waard om deze route te fietsen. Daarnaast is het aan te raden om deze route in de zomer te fietsen zodat je ook nog eens kunt genieten van het zonnetje dat 125 kilometer lang op je schijnt.

kevin-yudhistira-alloni-C3-E_FTvvZ4-unsplash

Fietsen in Viroin

Daarnaast is het ook mogelijk om in het zuiden van de Ardennen veel bewegwijzerde routes te vinden. Hierbij kun je ook heerlijk fietsen met grote diversiteit in het landschap. Vooral in de zomer is het aan te raden om deze route te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van het landschap in combinatie met zon. Let wel dat je jezelf goed insmeert.

MEER TE WETEN KOMEN